BRC Global Standards opublikował wydanie 8 Globalnej normy BRC dla bezpieczeństwa żywności w sierpniu 2018 r.
Nowy standard będzie stosowany we wszystkich auditach przeprowadzonych od 1 lutego 2019 r. Certyfikaty wydane na wersję 7 pozostaną ważne przez czas trwania wskazany na certyfikacie. Przejście na nową wersję będzie się odbywało podczas zaplanowanych audytów recertyfikujących.
Na stronie https://www.brcbookshop.com jest dostępny standard BRC Food Safety wydanie 8 w języku polskim.
Konsultacje i przegląd pojawiających się problemów związanych z bezpieczeństwem żywności wskazały na szereg możliwości dalszego rozwoju standardu BRC Food. Kluczowymi celami były:
Szczegóły standardu zostały opracowane przy użyciu dwóch grup roboczych: jednej w Ameryce Północnej i jednej w Europie.
Każda grupa składała się z przedstawicieli przemysłu od sprzedawców detalicznych, jednostek certyfikujących, stowarzyszeń branżowych, producentów żywności, a w Europie - jednostki akredytującej - brytyjskiej agencji akredytacyjnej (UKAS).
W celu ułatwienia procesu przejścia ISOQAR CEE oferuje Państwu szkolenia otwarte oraz zamknięte, które pomogą lepiej zrozumieć zmiany wynikające z publikacji nowej wersji standardu. Po więcej informacji kliknij TUTAJ
Jeżeli chcą Państwo dowiedzieć się więcej na temat procesu certyfikacji i związanych z tym kosztów prosimy o kontakt z naszym biurem telefoniczne 22 649 76 64 lub mailowo isoqar@isoqar.pl